El dissabte 27 d’abril a les 12 hores tindrà lloc una actuació de la formació cambrística Uthando Duo en la seu de la Societat Musical Unió de Pescadors de València. Es tracta del primer concert del II Cicle de Concerts de Grups de Dones que organitza la Coordinadora de Societats Musicals de València en el marc del projecte d’igualtat que està desenvolupant en 2024 sota el lema “Juntes sonem millor” i que inclou també la segona edició del Concurs de Composició de Pasdoble per a Dones Compositores.

Integrat per Ruth Segarra Gilarranz i Marta Doménech Beltrán, pertanyents a la Unió Musical L’Horta de Sant Marcel•lí, el projecte d’Uthando duo cerca acostar el saxofon clàssic a tots els públics i demostrar la versatilitat d’aquest instrument per a adaptar-se i poder interpretar una àmplia varietat d’estils musicals. Així, com afirmen les seues components, “el saxofon pot adaptar-se perfectament a la interpretació d’obres de compositors com Johann Sebastian Bach o Jean-Marie Leclaire, oferint un so càlid i expressiu que complementa de manera única la riquesa harmònica i melòdica d’aquest període musical. Així mateix, pot oferir un so ric i vibrant que reflecteix la passió i el folklore de la música espanyola. En definitiva, gràcies a la versatilitat d’aquest instrument podem fer un viatge per la història”.

En aquesta línia, durant el concert es podran escoltar, entre altres, algunes de les 15 invencions de J. S. Bach, la Sonate en UT de Jean-Marie Leclaire (adaptades per a duo de saxofons per Jean-Marie Londeix), 10 fantasies per a dos saxofons de Juan Marcos i Más (arranjament de Francisco Rusillo) i l’obra Slap me de Barry Cockcroft. VEURE PROGRAMA

Calendari del cicle i concert de cloenda en el Palau de la Música

Després de l’actuació d’Uthando Duo, el II Cicle continuarà amb els concerts del Trio Atenea, pertanyent a l’Ateneu Musical del Port, en la seu de la Unió Musical L’Horta de Sant Marcel•lí el 18 de maig; el de Melisma, de la Banda de Música Campanar en la seu del CIM Castellar-Oliveral el 8 de juny; de la Camerata SIOAM en la seu de la seua societat SIOAM de Benimàmet el 15 de juny i del grup Clarifour, de la Unió Musical Centre Històric de València en les instal·lacions de la Va unir de Tres Forques el 6 de juliol.

Com punt final a aquest II Cicle de Concerts de Grups de Dones el Palau de la Música de València acollirà el dissabte 28 de setembre per la vesprada el concert de clausura en el qual es podrà escoltar de nou a aquestes cinc formacions. Un concert que servirà igualment de marc per a lliurar el premi del II Concurs de Composició de Pasdoble per a Dones Compositores.

Tant el Cicle com el Concurs, l’objectiu del qual és continuar visibilitzant el treball de les dones en l’àmbit de la interpretació i la composició de música per a banda, compten amb la col·laboració de l’Ajuntament de València.

Termini obert per al Concurs de Composició

Fins al pròxim 1 de juliol continua obert el termini per a participar en el II Concurs de Composició de Pasdoble per a Dones Compositores que està dotat amb un únic premi 1500 euros i que en la seua primera edició va guanyar la compositora valenciana Àngela Gómez Vidal amb el pasdoble L’alqueria del riu ebri.

Igual que amb la peça d’Àngela Gómez, la Coordinadora facilitarà les partitures del pasdoble guanyador a les 26 societats musicals que formen part de l’entitat per a contribuir a la seua difusió així com a totes aquelles bandes que així ho sol·liciten.

Les bases del Concurs i els detalls de la convocatòria es poden consultar en la web de la Coordinadora:

https://www.cosomuval.org/2023/09/01/concurs-de-composicio-de-pasdoble-per-a-dones-compositores-2023/?fbclid=IwAR3udOoQVoqd6fAKfJliP4SLR8hw4I6bqD9vTC7Xn5x-Q9Oy-LsiU77HyKU